Nomadische bouwwerken / 1981-1988

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Nomadische bouwwerken / 1981-1988


i.s.m. Thijs Veraart

Met het werk in de verlaten fabriekshal van Dikkers te Hengelo kwam een eind aan een periode van zeven jaar Nomadische Bouwwerken. Dit zijn bouwsels die ontstonden tijdens gezamenlijke reizen, de meeste door Nederland, met materiaal dat ter plekke werd aangetroffen. Er werd (in anonimiteit) een beeld gebouwd naar aanleiding van datgene wat die dag gezien was. Het werk geeft signalen van onvrede over het doen en laten van de mens, de bouwsels vormen een contramodel van de cultuur waarin we leven. Ze werden achtergelaten, overgeleverd aan de elementen van de tijd, de natuur en de passant. Het einde kwam toen de Nomadische Bouwwerken steeds meer in de wereld van de kunst terecht kwamen.