ZoZo II – Horizont / 2016

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

ZoZo II – Horizont / 2016

Jeroen van Westen en Anne Ausloos

De verrassend veelkleurige uitkomst van het stoken van twaalf bodemstalen maakte dat we nog eens goed wilde kijken naar hoe de klei er voor stoken uit ziet. Kun je die verschillen ook in de rauwe klei zien? Rijdnd langs versgeploegde akkers glimt alles grijsbruin. We proefden en voelden al wel verschillen, wat zouter, de een iets zanderiger dan de ander, wat steviger of juist soepeler. Ook ruiken we subtiele verschillen. En, ja, als we ze dun uitsmeren op de muur in Galerie de Witte Voet (Amsterdam) dan komen er prachtige kleurtonen en ook wel structuurverschillen naar voren.

Balanceren tussen Zoet en ZoutZie ook: ZoZo-Balanceren tussen ZOet en ZOut,GRENSWERELD (installatie ZOZO I ); Iconen, Schalen, Dichtbij (video 5′:00″), Delingsdijk (video 2′:17″), GRONDHOUDING (installatie ZOZO II), Horizont, Legenda, Vuurzee, Schouwen, Diepgang, Sluitstuk, OMLOOP, ZEETUIN , WATERLANDERS (installatie ZOZO III ), Modderbeelden, en Waterhuisje (video Waterlanders 1′:59″).