ZoZo II – Legenda / 2016

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

ZoZo II – Legenda / 2016

Jeroen van Westen en Anne Ausloos

Op zoek naar toeval. De groene glans op sommige middeleeuwse kloostermoppen zou spontane zoutglazuur zijn. We weten zeker dat het geen zoutglazuur is. Waar in het proces zou dan de spontane glans kunnen huizen. Met elf bodemstalen hebben we twaalf kloostermoppen gemaakt (locatie 10 2x). Elf keer zeeuwse klei, en al bij het graven, en zeker bij het vormen voel je grote verschillen. De droogkrimp loopt ver uiteen, de kleuren een heel scala. De huid is anders voor iedere steen. De eigenschappen van het materiaal bepalen de intrinsieke schoonheid van deze stenen. De veldoven maakt ze zichtbaar.

Balanceren tussen Zoet en ZoutZie ook: ZoZo-Balanceren tussen ZOet en ZOut,GRENSWERELD (installatie ZOZO I ); Iconen, Schalen, Dichtbij (video 5′:00″), Delingsdijk (video 2′:17″), GRONDHOUDING (installatie ZOZO II), Horizont, Legenda, Vuurzee, Schouwen, Diepgang, Sluitstuk, OMLOOP, ZEETUIN , WATERLANDERS (installatie ZOZO III ), Modderbeelden, en Waterhuisje (video Waterlanders 1′:59″).