NFI-NieuwHoornwijk / 2002-2005

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

NFI-NieuwHoornwijk / 2002-2005

Transformatie van Orientarium Nieuw Hoornwijk
In opdracht van NFI – RGD

Het Orientarium Nieuw Hoornwijk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het verleden van de plek, met de toekomstige bewoners, en in het volle besef van de toekomst van de plek. In volle samenwerking met PARKLAAN landschapsarchitecten, en heem voor ecologisch advies en inheemse zaden. Het buitenterrein is opgevat als een landschap, de werknemers van het NFI als bewoners, de natuur als mede-auteur, die het werk door de tijd samen met de gebruikers verder vorm zou geven.

Gerealiseerd in 2004, opgeheven in 2010, getransformeerd in ZADEN & SPOREN in 2011 ism Eloi Koster, Studio Koster van Lienen.

Een park voor een modern barok paleis, artikel door Marina de Vries in SMAAK