Erve Twente / 2004

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Erve Twente / 2004

14 mobiele laboratoria, ieder onder leiding van een beeldend kunstenaar of ander type onafhankelijk denker onderzochten de identiteit van een van de Twentse gemeenten. De resultaten vormden de basis voor 3 ontwerpteams die een scenario ontwierpen van wat nu te doen om in 2030 een herkenbaar Twente te kunnen zien. In Erve Twente (Peter de Ruyter, Ton Matton, Jeroen van Westen) wordt de nadruk gelegd op wisselende en overlappende netwerken als drager van en ontwikkelaar van identiteit. Het folkloristische noaberschap krijgt een moderne variant waarin de economische en sociale krachten van de regio die de vormgeving van het landschap bepalen zeg-recht verleend wordt op verschillende Zegplaatsen in het landschap.


opdracht Kunstvereniging Diepenheim (publicatie vele uitgaven in een doos)

werkboek Erve Twente