ZoZo V – Regenbeeld / 2019

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

ZoZo V – Regenbeeld / 2019

Onderdeel van ZoZo V: Waterlanders, in Stadhuismuseum Zierikzee; Jeroen van Westen en Anne Ausloos

Werkend onder het vaandel van onderzoeksprogramma Balanceren tussen ZOet en ZOut van De Bewaerschole in Burgh Haamstede realiseerden we ons dat een door zout water omringd eiland niet als vanzelfsprekend beschikt over zoet water. Regenbeeld is gemaakt met de modder van de bodem van de ‘verseput’ van de Kievitshoeve, een van de weinige die nog bestaat en nog functioneel is. De eigenaren waren blij met ons aanbod om de kelder schoon te maken, en net zo nieuwsgierig als wij om te leren van de oude trasbak (video 5′:02″).

artikel Modder is oerprint van het landschap door Marcel Modde (PZC)

Balanceren tussen Zoet en ZoutZie ook: ZoZo-Balanceren tussen ZOet en ZOut,GRENSWERELD (installatie ZOZO I ); Iconen, Schalen, Dichtbij (video 5′:00″), Delingsdijk (video 2′:17″), GRONDHOUDING (installatie ZOZO II), Horizont, Legenda, Vuurzee, Schouwen, Diepgang, Sluitstuk, OMLOOP, ZEETUIN , WATERLANDERS (installatie ZOZO III ), Modderbeelden, en Waterhuisje (video Waterlanders 1′:59″).

zaalgids Stadhuismuseum