ZoZo II – Sluitstuk / 2016

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

ZoZo II – Sluitstuk / 2016

Onderdeel van GRONDHOUDING (ZoZo II); Jeroen van Westen en Anne Ausloos

Als de groene glans die je af en toe vindt op Middeleeuwse kloostermoppen in de kuststreek geen zoutglazuur is, hoe zou Zeeuws slib in in een middeleeuwse zoutoven werken als glazuur? In een museum-oven in het Westerwald kregen we ruimte om dit experiment uit te voeren. Toeval verenigde op bizarre wijze een kruik van een nadere kunstenaar met een van onze stenen. En toeval raakt de kern van de vraag naar de groene glans, dat wat geen zoutglazuur is.

Balanceren tussen Zoet en ZoutZie ook: ZoZo-Balanceren tussen ZOet en ZOut,GRENSWERELD (installatie ZOZO I ); Iconen, Schalen, Dichtbij (video 5′:00″), Delingsdijk (video 2′:17″), GRONDHOUDING (installatie ZOZO II), Horizont, Legenda, Vuurzee, Schouwen, Diepgang, Sluitstuk, OMLOOP, ZEETUIN , WATERLANDERS (installatie ZOZO III ), Modderbeelden, en Waterhuisje (video Waterlanders 1′:59″).