ZoZo III – Waterhuisje / 2019

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

ZoZo III – Waterhuisje / 2019

Jeroen van Westen en Anne Ausloos

Bewoners van een eiland in een estuarium moeten traditioneel zoet water oogsten en bewaren. Klimaatverandering versterkt de noodzaak om deze oude kunst te doen herleven en regen te verwelkomen. Het waterhuisje op de binnenplaats van Stadhuismuseum (Zierikzee), verwijst naar de waarschijnlijk nog onder het plein van de ‘nieuwe kerk’ gelegen middeleeuwse cisterne.

De twaalf kommen zijn ieder gemaakt met de klei van één van de twaalf locaties (zie Legenda en Schouwen).

Balanceren tussen Zoet en ZoutZie ook: ZoZo-Balanceren tussen ZOet en ZOut,GRENSWERELD (installatie ZOZO I ); Iconen, Schalen, Dichtbij (video 5′:00″), Delingsdijk (video 2′:17″), GRONDHOUDING (installatie ZOZO II), Horizont, Legenda, Vuurzee, Schouwen, Diepgang, Sluitstuk, OMLOOP, ZEETUIN , WATERLANDERS (installatie ZOZO III ), Modderbeelden, en Waterhuisje (video Waterlanders 1′:59″).

zaalgids Stadhuismuseum