Birdscore

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Birdscore / 2018

Sinds de grote ontdekkingsreizen zijn een honderdtal vogelsoorten uitgestorven. In het Amstelpark werd ooit de floriade gehouden, een wereldtentoonstelling van planten en bomen. Voor Birdscore zijn die bomen en planten geselecteerd die in het park staan maar oorspronkelijk voorkomen op plaatsen of in regio’s waar een of meerdere van die honderd uitgestorven vogelsoorten leefden. De cilindrische projectie van de aarde is als sculptuur rond zo’n plant of boom opgezet. Even kwam de uitgestorven soort tot leven.

ism Michael Pestel: onderzoek, performances en publicatie (รก 20 euro te bestellen per mail: beeld essays van het onderzoek, blogs over evolutie, uitsterven: een zoektocht naar activeren van ons culturele geheugen)

iov Zone 2 Source met dank aan Stadsdeel Zuid Amsterdam

recensie BirdScore door Kester Freriks (NRC)