Osmose

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Osmose / 2004

“Wederzijdse doordringing van natuur en cultuur in acht fotowerken. Osmose is een proces van selectieve uitwisseling door een semi-poreuze wand. Het is een voedingssysteem voor plantencellen, het overdragen van zouten is belangrijk voor het voortbestaan en groeien van een cel. Het is een essentieel proces voor zowel primitieve als complexe levensvormen. In het werk van Van Westen is ook een osmotisch proces te onderscheiden, een uitwisseling van verleden en heden, van natuur en cultuur. Hij is steeds op zoek of de essentie van een bepaald tijdperk ook in het landschap doorschemert en definieert het belang hiervan voor de ontwikkeling van onze globale beschaving.” (Wiard Sterk, director CBAT The Arts & Regenerations Agency, Cardiff, Wales UK)

Osmose is een compositie van geluiden uit steden, kerken en de natuur. Luister naar de soundscape 27’22”

met dank aan: Cargo, Almere (NL) en CBAT, Cardiff (UK)