Itinerario

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Itinerario / 1994

De titel refereert aan een boek door Jan Huygen van Linschoten uit 1594. Hij reisde heimelijk met de Portugezen om hun routes naar het Verre Oosten te ontdekken. In zijn boek beschrijft hij deze routes en welke interessante producten men waar onderweg kan vinden.
Deze versie is een houten kistje met daarin twee beschrijvingen. De eerste is een dubbelzijdige spiraalsgewijs gevouwen kaart, landen(waarin broedgebieden van ganzen) aan de ene kant en aan de andere kant veren (kleurkopie├źn) van de ganzensoorten die men in deze gebieden kan vinden. De tweede beschrijving is een geluidscassette die een korte (spiraalsgewijze) wandeling kan gidsen bij beluistering met koptelefoon.

Oplage: 14, oneven nummers Nederlandstalig, even nummers engels, in gevernist houten doosje (133x93x50mm)