Momentum-N322

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Momentum-N322 / 2008

De kruising van de Hollandse waterlinie, afslag loevestein en de N322 staat al jaren als gevaarlijk punt bekend. Eindelijk kan er een aanpassing gemaakt worden, omdat in het kader van Ruimte voor de Rivier de waterstaatkundige oorzaak van het gevaarlijke punt in de weg opgeheven kan worden. De cultuurhistorisch zeer gevoelige locatie heeft ook nog eens een hoge ecologische waarde. In een absoluut perfect georchestreerd integraal ontwerpproces ontstond een beeld dat recht doet aan oriƫntatie in lokale ruimte en tijd. Een beeld dat uiteindelijk na geo-fysisch onderzoek onderuit wordt gehaald. De ondergrond is te slap om voor een redelijk bedrag veiligheid en ontsluiting van cultureel erfgoed op deze plek te combineren.

iov: provincie Gelderland. Coƶrdinatie Hermelinde van Xanten voor CBKG