Verbeelding van de Regge – Wisselmaat

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Wisselmaat / 2007

Het productielandschap verandert in een consumptielandschap, zeker daar waar landbouw/veeteelt economisch onrendabel is. Het kleinschalige landschap langs de Regge tussen Almelo en de Hellendoorn is landbouwtechnisch onrendabel en cultuurhistorisch onbetaalbaar. Om dit landschap geschikt te maken voor de consument en daarmee betaalbaar om het te bewaren, is in het kader van de Herinrichting een stelsel van fietspaden en andere kleine, het landschap ontsluitende ingrepen gedaan. De Wisselmaat is een plaats waar je het landschap binnengaat, waar je de auto neerzet om te voet, te paard, of per kano op weg te gaan. De Wisselmaat is portret van het landschap en een toegang tot het landschap met een knipoog naar de landgoederen; welkom op Erve Twente.

Opdracht DLG regio Oost, ism Ivonne de Nood en De Grontmij