Point Of Departure

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Point Of Departure / 2013-2017

Point of Departure is het resultaat van een onderzoeksproject.

“De kunstenaars Anne Ausloos en Jeroen van Westen‘onderzochten’ de Flint Hills. Zij zochten naar locaties en bestaande situaties die hun verrasten of overweldigden, hen inspireerden om de artefacten nader te bezien die de blanke kolonisten en hun nazaten hebben achter gelaten. De veldgids toont de ‘verzameling’ virtual art die de kunstenaars samenstelden en kan worden gelezen als een routebeschrijving in augmented reality voor drie interessante tochten door Chase County. Maar iedereen rijdend of wandelend door de Flint Hills kan zulke verbazingwekkende aanleidingen ontdekken, en zijn of haar eigen dromen of betekenisvolle benadrukking in stelling brengen tot verdere verfraaiing van een eigen beeld van de realiteit.”

(fragment intro field guide Ton Haak)

ism Anne Ausloos, Ton Haak en Jáchym van Erning, met dank aan Bill McBride

Point of Departure travelguide

A few short films related tot Point of Departure are:

tornar (4:’18”), uncovered 9’11” and High Stakes (3′:43″)