Verbeelding van de Regge / 2003-2008

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Verbeelding van de Regge / 2003-2008

Bij de briefing van de opdracht voor een nieuwe waterloop ontstond bij de ‘concurrenten’ Joost van Hezewijk, Peter de Ruyter en Jeroen van Westen het inzicht dat deze opgave zo veel facetten had dat samenwerking meer kansen zou bieden om aan die breedte ook diepgang te geven. Vrijwel iedere beek die water voert naar de Regge is een gegraven beek, … betekent dat dat iedere beek een eigen karakter heeft? En als dat zo is, wat zal dan het karakter van deze nieuwe waterloop zijn. Inventarisatie van de andere beken in context van de natuurlijke hoogteverschillen en bodemsoorten, met open oog voor de culturele verschillen blijkt de waterkaart een soort cultuurhistorische atlas. Deze atlas noemen we de Verbeelding van de Regge, en deze benadering is een belangrijke denklijn geworden bij de uitwerking de gedaanteverandering van de Regge en haar stroomgebied. De Elsenerbeek was de eerste.