Zinnenbeeld

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Zinnenbeeld / 2018

Vijf grote keien, geïnspireerd op de zwerfkeien aangevoerd uit noordelijker streken door de gletsjers in ‘recente’ ijstijden. Groter dan levensgroot, en ontworpen met de vijf zintuigen in gedachten. Ieder op een eigen plek in het park, samen het lint van de Vecht volgend. Het is als een sterrenbeeld, een uitnodigende route. Een aanzet om het landschap zintuiglijker te beleven. Ook is het een speelse uitdaging om de keien zelf te proeven, te ruiken, aan te raken, ze misschien zelfs te beklimmen (kijk uit wat je doet:-) Gevoel is een kei die niet helemaal in evenwicht blijft, de subtiele verschuivingen zijn een extra uitdaging voor ‘boulderaars’. 

Opdracht Gemeente Hardenberg (tientorenplan), uitvoering door JobArt, Vechtpark, Hardenberg 2017-18

werkboek Zinnenbeeld