A1-Breukvlak / 2006

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

A1-Breukvlak / 2006

ism Julian Scaff, commissioned by Tauw Deventer.

Jonge werknemers blijken zich ondergewaardeerd te voelen, of worden dat ook, of is het dat ze te hoge verwachtingen hebben van hun werk? Dat bracht Tauw naar voren met het verzoek om een creatieve opdracht te geven aan hun jongere werknemers waarin deze zonder de mores en druk van het kantoor hun kwaliteiten zouden kunnen tonen. We namen ze mee in een onderzoek naar de 21 jaar oude A1, het tracé tussen Apeldoorn en Hengelo. Heeft de omgeving zich aangepast aan de weg, zou de weg aangepast moeten worden voor de toekomst? Wat? Hoe? Waarom? Onderweg ontmoetten we een jonge vrouw op zoek naar de plek waar haar ouders het huis moesten verlaten waar zij werd geboren. In de documentaire van Julian Scaff worden beide ‘routes’ gevolgd.