Boswerk 2021(2007- ev)

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Boswerk

Sinds 2007 is een stukje bos van ‘ons’ bos, een stukje niet ontgonnen land tussen weide en akkerland. Ons bosbeheer is een combinatie van aandacht geven en terugtrekken. Bijvoorbeeld wat te doen met ‘exoten’ die vooruit lijken te wijzen naar de klimaatverandering. Een ander aandachtspunt was een schuurtje: is het hutje het bos te veel? Het leidde tot een estafette herkenbaar in Bewegend dak, Bos suite, Zwevende nok en Re-Fuge . Deze estafette van meer dan 10 jaar slopen, bezoekers, objecten en ideeën, is vastgelegd in het kunstenaarsboek SHEDDED. Re-Fuge, het slotakkoord van het hutje, wordt ‘gemonteerd’ tot een korte film.
De wens om me het bos eigen te maken, om te leren van het bos, is alleen maar gegroeid in die jaren. Boswerk wordt vervolgd, zie ook: Intrusion, uit-vallend-licht, op-vallend-licht en StagingWood(s)