uit-vallend-licht 2020

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

uit-vallend-licht

Tekenen is een vorm van lichtvoetig boswerk dat geen sporen achterlaat in het bos. De met houtskool gemaakte schaduwtekeningen zijn gemaakt toen alleen de wanden nog stonden van het hutje in ons bos. Door de bomen invallend licht viel op de wanden, buiten en binnen. Met witte vellen tekenpapier werden ramen toegevoegd die niet het licht kaderden, maar de schaduwen (zie ook op-vallend-licht). Steeds bepaalt het door het bos gefilterde licht de tekening; zon en bos zijn co-auteurs van het werk. Bij uit-vallend-licht is voor de serie 50x70cm op ieder veld de schaduw van het moment getekend. Voor de serie 70x100cm werden de schaduwen die op het papier vielen ‘gestapeld’ zo lang als er licht was.

Alle werken die tussen 2010 en 2020 zijn gemaakt, in, met, of bij het schuurtje in het bos komen samen in het kunstwerk in boekvorm SHEDDED. In een korte video meer over het schuurtje, de tekeningen en het bos.

De tekeningen van uit-vallend-licht zijn los te koop in combinatie met een exemplaar van SHEDDED. Zie: reserveren/bestellen.