Mogelijke landschappen

JEROEN VAN WESTENkunst en landschapCV@

Mogelijke landschappen

“Kun je deze ruimte als een landschap opvatten” is de vraag die Ronald de Ceuster* aan mij heeft gesteld. We staan in de ooit provisorisch gebouwde portiersloge van de school Panta Rhei aan de Van Hetenstraat 59 in Deventer. Het avontuur van zo’n ontdekkingsreis ben ik aangegaan.  Anne Ausloos, Frans Baake en Loek van Vliet hebben etappes meegereisd. De lege ruimte vulde zich langzaam, werd een fysiek reisverslag van Mogelijke landschappen. Een Wunderkammer, gewijd aan een bezeten interesse in landschap. De reis duurde drie maanden, de Wunderkammer bestond 2 uur. Er waren zestig bezoekers. Het gebouw wordt gesloopt.

link naar Publicatie reisverslag (pdf nog maken van de combi)
link naar film Mogelijke landschappen (nog afronden en op vimeo zetten)

* Beeldend kunstenaar Ronald de Ceuster organiseert onregelmatig Borrowed Spaces. Hij praat ruimte los bij anderen, en zoekt vervolgens kunstenaars om in die ruimte te werken.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Geen